2018-04-13 10:30Nyheter

En ny utmaning från En Svensk Klassiker

null

En Svensk Klassiker och klassikerloppen; Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är stolta över att presentera en ny utmaning och sin senaste klassiker; En Svensk Klassiker – Korta.

För att genomföra En Svensk Klassiker Korta ska du under ett års tid utöva 30 km skidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning = 141 km ren utmaning för såväl tjejer som killar. Det är samma distanser som för Tjejklassikern, en av dagens mest populära och uppskattade klassiker. Starten för En Svensk Klassiker Korta är under Vätternrundans första helg då Tjejvättern och Vätternrundan 100 km går av stapeln.

- Vi är väldigt glada över att få starta den nya klassikern hos oss på Vätternrundan, speciellt eftersom det då också är premiär för vårt nya lopp Vätternrundan 100 km. Vi kommer göra vårt bästa för att ge alla deltagare en riktigt bra start på sin klassiker, säger Gunilla Brynell-Johansson, VD Vätternrundan.

Utmana dig själv eller gör En Svensk Klassiker Korta tillsammans med din son, dotter, sambo, pappa eller kompisgänget. För er väntar ett år fyllt av träning, glädje och stolthet. En Svensk Klassiker Korta är vår nyaste klassiker, perfekt för dig som vill ha allsidig träning och nya utmaningar runt om i Sverige. Feststämningen är hög längs med banorna, de kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination. Utmaningen att bemästra 30 km längdskidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning under ett års tid är stor och stoltheten efteråt är oslagbar.

- En Svensk Klassiker vill tillsammans med loppen främja motion, hälsa och rörelse för alla och dessa lopp är ett stort steg mot det. Att nu även kunna erbjuda En Svensk Klassiker Korta till kompisgäng, par och familjer som vill ge sig på en riktigt utmaning känns helt naturligt och rätt, säger Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och uppmuntrar till en hälsosam livsstil med idrottande ute i naturen året om. Genom snöfyllda skogar, över grönskande slätter, i de porlande älvarna samt upp och ner i skogsterrängen genomförs varje år Sveriges största motions- och tävlingslopp. Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet ingår alla i En Svensk Klassiker och engagerade 2017 ca 180 000 deltagare.

Lopp som ingår i En Svensk Klassiker Korta samt En Svensk Klassiker Tjej.
Skidåkning 30 km: Kristinaloppet** | Engelbrektshalvan | Tjejvasan** | Kortvasan
Cykling 100 km: Tjejvättern** | Vätternrundan 100 km
Simning 1 km: Vansbro Tjejsim** | Vansbro Kortsim
Löpning 10 km: Rosa Bandet-loppet
**Lopp enbart för tjejer

Åldersgräns:
En Svensk Klassiker Korta kan du göra från och med det år som du fyller 15 år, undantaget Tjejvasan där du behöver vara 17 år.

OM EN SVENSK KLASSIKER
En Svensk Klassiker har funnits sedan 1971 och är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du ska skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet inom en 12 månaders period. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern, Special Olympics Klassiker och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson