2017-04-25 23:24Nyheter

Känn historiens vingslag under Retrovättern!

null

Den 15 juni klockan 17.00 är det världspremiär för Retrovättern på Stora Torget i Motala. Retrovättern är ett uppvisningsarrangemang där du som är ägare till en gammal klenod till cykel och tidsenlig utrustning kan medverka. Du får dessutom sällskap av några av Sveriges före detta proffscyklister runt Vättern GP-banan, bland annat Tommy Prim på sin gamla Bianchi!

Vid mikrofonen: Roberto Vacchi
Missa för allt i världen inte Roberto Vacchis underhållande historier om dessa gamla cyklar och dåtidens cykelklädsel samt berättelser och fakta om våra forna tävlingscyklisters framgångar under åren som proffs.

På en höghjuling: Per-Olof Kippel
Under Retrovättern kommer Per-Olof Kippel från Standard Highwheels att delta med sin höghjuling och tidsenliga klädsel i loppet. Per-Olof kommer även vara med i uppvärmningen till Vättern GP. Läs mer om Per-Olof Kippel här (länk öppnas i nytt fönster).

Retrovättern avslutas vid 18.30 med en prisutdelning där det ”stiligaste retro-ekipaget” utses. Direkt efter Retrovättern är det dags för den svenska herreliten i landsvägscykling att göra upp om pallplatserna i Vättern GP.

Har du ingen gammal cykel eller tidsenlig utrustning?
Det gör inget. Kom precis som du är! Vi ses på Stora Torget i Motala kvällen innan Vätternrundan och tar tillsammans del av historiens vingslag under Retrovättern!


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson