2016-03-24 10:40Nyheter

TeamMagnus och Vätternrundan fortsätter

null

TeamMagnus startades för att hedra Magnus som gick bort i cancer endast fem år liten. Magnus älskade att cykla. Teamet utförde cykellopp för att hedra honom.Numera samarbetar TeamMagnus med Vätternrundan och möjliggör för åkare att hedra en nära vän som gått bort.

2015 års uppsättning av samarbetet mellan Team Magnus och Vätternrundan visade sig vara en succé. 130 cyklister anslöt sig och cyklade för att hedra nära och kära. Under fredagskvällen innan start hölls en minnesceremoni i Motala kyrka för de personer som TeamMagnus-cyklisterna skulle hedra under loppet. Samtidigt med ceremonin delades teamets unika nummerlappar ut. Nummerlapparna har ett stort symboliskt värde inom TeamMagnus eftersom namnet på personen som cyklisten hedrar står tryckt på nummerlappen. Några cyklade för sin dotter som gått bort som barn i cancer, andra cyklade för sin bror som dött i en drunkningsolycka, en tredje för sin syster som hastigt dött i ALS. För deltagarna blev nummerlappen ett minne för livet och den gav en ytterligare dimension i syftet att kämpa sig runt Vättern. På mållinjen infann sig lika mycket glädjetårar som minnestårar. Allt med en känsla av tacksamhet för att vi cyklar för livet.

Nu öppnar vi 2016 års anmälan för att vara med i TeamMagnus under Vätternrundan. Vi välkomnar dig som redan är anmäld till Vätternrundan 2016 och vill cykla med hjärtat för att hedra en avliden kär person. I praktiken innebär detta att du får en nummerlapp med namnet på personen som du angett att du vill tillägna loppet, samt en inbjudan till att vara med på en minnesceremoni i Motala kyrka under fredagen. Du cyklar i din ordinarie startgrupp och det innebär inga extra kostnader att vara med.

Intresset för att vara med visade sig vara stort förra våren och vi fick stänga anmälan i ett tidigt skede. Det är först till kvarn som gäller.

Anmäl ditt intresse här:bit.ly/teammagnus2016så håller vi kontakten. Vanligtvis blir lopp under Team Magnusformatet en hjärtlig och minnesvärd resa. Vi cyklar för livet.

Med vänliga hälsningar / Mikael, Magnus yngre bror


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson