2019-05-22 08:00Pressmeddelande

Anmälan till Vätternrundan 2020 öppnar redan 17 juni

Euforin som många känner efter målgången i Vätternrundan. FOTO: Petter BlombergEuforin som många känner efter målgången i Vätternrundan. FOTO: Petter Blomberg

Om bara några veckor ska tiotusentals cyklister kämpa sig igenom Vätternrundan 300 km och de andra loppen under Cykelveckan. Och i år bjuder Vätternrundan på en nyhet för alla som vill anmäla sig för en ny utmaning direkt efter sitt lopp.
- I år öppnar vi anmälan till nästa års lopp på måndagen efter Cykelveckan, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Tidigare har anmälningarna till Vätternrundans lopp öppnat först i september och oktober, en tid på året då cykling inte står högst på agendan för många. Men i år behöver ingen vänta till hösten med att anmäla sig till Vätternrundans lopp. Redan måndagen den 17 juni, direkt efter Vätternrundan 300 km, öppnar anmälan och intresseanmälan till nästa år.

- Vi vill ta vara på euforin många cyklister känner efter loppet. Många känner direkt efter målgång att de vill uppleva samma känsla igen och vi vill ge dem möjlighet att ta vara på den och inte behöva vänta ända till hösten. Dessutom finns det de som är medföljande eller åskådare som själva blir peppade på utmaningen och det ska vi självklart främja.

- Sommaren är cykelsäsongens högtid och att kunna anmäla sig till våra lopp då känns som en självklarhet, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Från och med den 17 juni går det alltså anmäla sig till Halvvättern, Tjejvättern, Vätternrundan 100 km och MTB-Vättern för 2020. Till Vätternrundan 300 km, och för förbokade grupper, öppnar intresseanmälan samma datum.

- En intresseanmälan till Vätternrundan 300 km behövs för att kunna anmäla sig den 23 oktober då huvudanmälan öppnar, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Vill du som journalist uppleva Vätternrundan på plats?
Nu är det hög tid att planera bevakningen av årets största cykelfest. Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och den kanske tuffaste utmaningen i En svensk Klassiker.

Över 20 000 anmälda cyklister från ett 70-tal länder kommer till Motala den 14-15 juni för att kämpa sig 30 mil runt Vättern. Men festen startar redan den 7 juni med MTB-Vättern.
Den 8 och 9 juni är det Tjejvättern, Vätternrundan 100 km och Halvvättern som gäller.

Är du journalist, fotograf eller liknande och vill bevaka Vätternrundan, MTB-Vättern, Tjejvättern, Vätternrundan 100 km eller Halvvättern? Ackreditera dig via den här länken: http://vatternrundan.se/sv/press/


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.