2023-05-11 14:00Pressmeddelande

Craft lanserar årets kollektion för Vätternrundan – klassisk komposition i ny tappning

Foto: Craft SportswearFoto: Craft Sportswear

Det svenska sportvarumärket Craft lanserar återigen en ny version av den färgstarka och populära kollektionen för Vätternrundan. Årets kollektion tar avstamp i Vätterns djup och böljor och i de kringliggande landskapens färgpaletter.

– Klädkollektionen för 2023 bygger vidare på Vätterns böljor och djup men har kompletterats med en uppdaterad siluett, berättar Daniel Ekelund, designer på Craft.
– Vi har exempelvis ritat om ordbilden på tröjans framsida som nu har en progressiv, böljande form. Vi har även justerat kulörpaletten utifrån Vätterns kringliggande landskap, vilka samtliga har rött i sina respektive landskapssymboler. Paletten har dock fortfarande ett gult inslag för att knyta an till En Svensk Klassiker och givetvis även blått som är Vätternrundans grundidentitet. Tröjan har dessutom tydliga kontrastmarkeringar på båda ärmarna för ökad synbarhet och säkerhet. Men även om vi har uppdaterat designen är formspråket fortfarande kombinerbart med exempelvis föregående års cykelbyxor.

Andreas Andersson, kommunikationsansvarig för Vätternrundan, är också positiv till 2023 års kollektion.
– Årets kollektion bjuder på en rikedom av detaljer att utforska, säger han.
– Från färgsättningen och de handritade bokstäverna, vidare till de små grafiska elementen som symboliserar våra nio depåer runt Vättern. Crafts ambitiösa detaljarbete skapar de perfekta förutsättningarna för en minst lika framgångsrik Vätternrundankollektion som tidigare år. Inte nog med det, plaggen har ett tidlöst formspråk vilket gör att de kan leva länge och även i andra sammanhang, när man tränar eller cyklar andra motionslopp.

Kollektionen för Vätternrundan 2023 är precis som tidigare upplagor framtagen i samarbete med Vätternrundan och innefattar bland annat cykeltröja, cykelbyxor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på stadium.se, vatternrundan.se, craftsportswear.com.

Om Craft
Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson