2024-05-08 11:00Pressmeddelande

Craft lanserar årets kollektion för Vätternrundan – med synbarhet och säkerhet i fokus

Foto: Craft SportswearFoto: Craft Sportswear

Det svenska sportvarumärket Craft introducerar återigen en ny upplaga av den populära kollektionen för Vätternrundan. Kollektionen för 2024 kombinerar Vätterns böljande vatten med ett tydligt fokus på synbarhet och säkerhet.

– Säkerhet står helt klart i centrum för årets kollektion, berättar Daniel Ekelund, designer på Craft.
– Vi fortsätter med den framgångsrika mönsterbilden i form av Vätterns böljande vågor men adderar en mer högljudd palett där fluorescerande färger med hög synbarhet kontrasterar mot en svart och vit bas. Cykeltröjan har dessutom en reflekterande yta på ryggens nederdel som avsevärt förhöjer synbarheten. Resultatet är en stilren kollektion som står ut både vad gäller design och säkerhet. Precis som tidigare säsonger gäller dock att det nya formspråket harmonierar perfekt med de flesta typer av enfärgade cykelbyxor.

Andreas Andersson, kommunikationsansvarig för Vätternrundan, är också positiv till 2024 års kollektion.
– Redan vid skissbordet hade vi en tydlig vision om att tillsammans skapa en kollektion som vågar ta plats och som syns på långt håll, oavsett om du cyklar på landsvägen eller grusvägen, i dagsljus eller i mörker. Denna vision har varit en ledstjärna genom hela designprocessen, säger han.
– Viktiga aspekter som vi fokuserade på var valet av material och färger. Crafts noggranna arbete med dessa detaljer bäddar för ännu en framgångsrik kollektion, som bidrar till att öka säkerheten på vägarna.

Kollektionen för Vätternrundan 2024 är som tidigare upplagor framtagen i samarbete med Vätternrundan och innefattar bland annat cykeltröja, cykelbyxor, strumpor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på stadium.se och craftsportswear.com.

Om Craft
Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson