2024-04-10 06:05Pressmeddelande

Cykling och ledarskap i fokus på Forum Vätternrundan 2024

Ari Riabacke har doktorerat i risk- och beslutsanalys och är i grunden ekonom med inriktning på organisation och ledarskap. Ari Riabacke kommer att dela med sig av sina insikter under Forum Vätternrundan i Motala den 14 juni.

Förra årets succé Forum Vätternrundan, som lanserades i samband med Vätternrundans Cykelvecka, markerade en viktig milstolpe i att lyfta cykelns betydelse i samhället. Den 14 juni är det återigen dags att samla branschexperter, forskare, politiker, folkhälsovetare, visionärer och cykelentusiaster till en dag av insiktsfulla diskussioner och inspirerande föreläsningar. I spetsen för årets program står Ari Riabacke, en erkänd besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet.

Ari Riabacke har doktorerat i risk- och beslutsanalys och är i grunden ekonom med inriktning på organisation och ledarskap. Hans anförande är ett värdefullt tillfälle för alla som utövar ledarskap på olika nivåer. Ari Riabacke kommer att dela med sig av sina insikter under ett anförande med temat "Allt ledarskap börjar med oss själva", och därigenom belysa vikten av personligt ansvar och engagemang för att skapa förändring.

Årets tema är "Cykling i ett samhällsperspektiv". Seminariet tar upp den viktigaste forskningen i kombination med aktuella frågor som rör näringsliv, politik och idrott. Genom fördjupade samtal mellan branschexperter, visionärer, forskare och cykelentusiaster samt ett tydligt ledarskap är målet att gå från idé till handling.

Med årets Forum Vätternrundan strävar vi efter att fortsätta vår resa att lyfta cyklingen till en ny nivå av samhällsrelevans. Vi är mycket glada över att ha Ari Riabacke med oss för att dela sin expertis och ge deltagarna insikter som kan inspirera till handling och förändring, säger Oskar Sundblad, VD Vätternrundan.

Forum Vätternrundan arrangeras i Motala den 14 juni, i samband med starten av den 59e Vätternrundan. Det finns även möjligheter att delta digitalt. På eftermiddagen den 13 juni arrangeras en välkomstträff för alla talare och deltagare som kommer till Motala på torsdagen. Temat är hållbarhet och det blir kvalificerat nätverkande med kunniga personer inom cyklingen.

Anmälan görs på forum.vatternrundan.se/branschseminarium

Arrangörer för Forum Vätternrundan är Motala kommun tillsammans med Vätternrundan. Medvärdar är Cykelcentrum VTI, Cykelbranschen och Sweden by Bike AB.

 


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad
Jessica Nilsson
Sponsringsansvarig
Jessica Nilsson