2021-03-23 14:00Pressmeddelande

Enervit och Vätternrundan förlänger samarbetet

Foto: Vätternrundan/Jeff ThorénFoto: Vätternrundan/Jeff Thorén

Under Vätternrundans årliga Cykelvecka serveras över 30 000 liter Enervit sportdryck – och mer kommer det att bli. Nyligen undertecknades ett nytt treårsavtal som innebär att Enervit fortsätter att vara exklusiv partner av sportnutrition till Vätternrundans lopp.
– Vårt första sponsorskap i Sverige var Vätternrundan och det inleddes 2002. Det är med stor stolthet som vi nu bygger vidare på vårt mångåriga samarbete, säger Mats Slorfelt, ansvarig för Enervit i Sverige.

Enervit, med huvudkontor i Milano och svenskt kontor i Arvika, är ledande inom idrottsnutrition och har stort fokus på cykling. Förutom Vätternrundan är Enervit sponsor till ett flertal internationella cykellopp, men också internationella cykelteam som TREK Segafredo och UAE Team Emirates.

Det nya avtalet med Vätternrundan sträcker sig fram till och med 2023 och innebär att Enervit utökar sitt engagemang genom att, bland annat, använda Vätternrundans varumärke för att attrahera fler utländska deltagare till de olika loppen. 

– För oss är samarbetet med Vätternrundan helt unikt och vi har genom åren framgångsrikt utvecklat våra varumärken tillsammans. Vi hoppas nu att under kommande år övertyga våra internationella kunder att bege sig till Motala och Vätternrundan, säger Mats Slorfelt.

På Vätternrundan ser man fram emot det fördjupade samarbetet.

– Vi är väldigt glada att Enervit vill utveckla sitt samarbete ytterligare med oss och fortsätta på den framgångsresa som vi tillsammans har haft under många år. För Vätternrundans del ser vi stora möjligheter att tillsammans med Enervit lyfta vårt varumärke ytterligare såväl nationellt som internationellt, säger Oskar Sundblad, försäljnings- och marknadschef på Vätternrundan.

För ytterligare information:
Oskar Sundblad, försäljnings- & marknadschef på Vätternrundan, 070-360 14 56
Mats Slorfelt, ansvarig Enervit Sverige, 070-542 01 11

Om Enervit:  Enervit startade i Italien och har sedan 1970 varit ledande inom forskning och utveckling av sportnutrition. I Europa är företaget sedan länge en eftertraktad leverantör till flera proffslag och enskilda cyklister inom cykelsporten. I Sverige har Enervit en rad samarbeten med idrottsförbund och idrottsarrangemang, bland annat Svenska Cykelförbundet, SHL, Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternrundan och Stockholm Marathon. Enervit S.p.A distribuerar sina produkter genom Movement Group AB. Företaget har idag cirka 900 återförsäljare inom sportbranschen, online och dagligvaruhandeln.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern och höstarrangemanget Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad