2022-05-02 12:55Pressmeddelande

Fagerhult ny partner till Vätternrundan

Fagerhult, ett landmärke för Vätternrundans cyklister sedan loppet startade 1966. Foto: Patrik Svedberg, En produktionsbyråFagerhult, ett landmärke för Vätternrundans cyklister sedan loppet startade 1966. Foto: Patrik Svedberg, En produktionsbyrå

Magiskt ljus och två starka internationella varumärken. Det är bara ett par gemensamma nämnare när belysningsföretaget Fagerhult och Vätternrundan nu tecknar avtal om ett nytt partnerskap. Samarbetet innebär bland annat en satsning på Vätternrundans depå i Fagerhult.

Belysningsföretaget Fagerhult grundades 1945 och är i dag en av Europas ledande belysningskoncerner med 4 100 anställda i 28 länder runt om i världen. Fabriken ligger fortfarande kvar i Fagerhult och har varit ett landmärke för Vätternrundans cyklister sedan loppet startade 1966.

I Fagerhult finns sedan många år en depå som är efterlängtad av många av Vätternrundans cyklister, efter de tuffa stigningarna i Habobackarna. Och samarbetet med Fagerhult innebär bland annat ett engagemang i just den depån. 

– Det kommer att hända spännande saker där, men vad det är får bli en överraskning för cyklisterna, säger Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan.

Förutom den starka geografiska kopplingen har Vätternrundan och Fagerhult en annan sak gemensamt – ljuset.

– Det magiska ljuset under den svenska sommarnatten är en av de starkaste upplevelserna våra deltagare brukar lyfta efter sin runda, säger Oskar Sundblad.

– Att cykla Vätternrundan är en riktig ljusupplevelse, där man får följa den svenska sommaren från gryning till skymning, med den där speciella känslan av att det aldrig blir riktigt mörkt. Vätternrundan har en naturlig koppling till ljus och hälsa som går i linje med vår egen filosofi, säger Fagerhults marknadschef Emma Pantzar.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Fagerhult är starten på ett långsiktigt partnerskap. Och självklart ställer belysningsföretaget upp med ett eget lag i loppet.

– Vi kommer att ha ett eget lag som kör loppet redan i år och räknar med att intresset kommer att öka med varje lopp, säger Emma Pantzar. Vätternrundan är ett helt unikt motionslopp i världen, med starkt fokus på folkhälsa, och det är många av våra medarbetare och kunder runtom i världen som har uttryckt sitt intresse för att få vara med och dela upplevelsen, säger Emma Pantzar.

Vätternrundans vd Oskar Sundblad ser också en rad fördelar med samarbetet.

– Fagerhult är ett starkt, internationellt varumärke och företaget har en gedigen lokal anknytning med stark koppling till Vätternrundan. Vätternrundan har i många år haft en depå i Fagerhult och därför känns det här som ett mycket roligt och naturligt samarbete. Vi ser fram emot att tillsammans kunna erbjuda våra cyklister en riktigt bra upplevelse i depån i Fagerhult.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad