2021-02-18 14:00Pressmeddelande

Hyperice ny officiell partner till Vätternrundan

I årets upplaga av Vätternrundan kommer deltagarna kunna värma upp, återhämta sig och få massage längs med banan med hjälp av den bästa möjliga återhämtningsteknologin som finns på marknaden. Detta tack vare ett nytt samarbetsavtal med Hyperice som blir officiell leverantör av återhämtningsprodukter till Vätternrundans lopp.

Att ta sig runt världens största motionslopp på cykel kräver optimal uppvärmning och återhämtning för att kunna prestera på bästa möjliga sätt och för att undvika skador. Därför har Vätternrundan tecknat partnerskap med Hyperice, marknadsledare av tekniska produkter inom återhämtning och rörelseförbättring, vars mission är att få människor att röra sig bättre.

– Vi är oerhört glada för att Vätternrundan valt Hyperice som officiell återhämtningspartner. Med detta partnerskap sätter vi tillsammans en helt ny standard för återhämtning i samband med motionslopp på den nordiska marknaden. Vi strävar efter starka partnerskap i allt vi gör och detta samarbete, med en så pass erfaren och professionell arrangör som Vätternrundan, är helt i linje med det. Vi delar dessutom värderingen om att få fler människor att röra på sig mer och bättre och det känns helt rätt, säger Teodor Lindén, nordisk sälj- och marknadschef för Hyperice hos RLVNT Distribution.

Samarbetet innebär att deltagarna har möjlighet till Hyperice-teknologi och massage av utbildade massörer i depåerna längs med loppet. Detta för att få hjälp med stelhet och smärta som lätt uppstår vid mer än 30 mil cykling. Vid start- och målområdet kommer det även finnas en återhämtningsyta med träningskunnig personal och Hyperice-produkter i form av massagepistoler, kompressionsbyxor och vibrerande foamrollers, som cyklisterna kan använda såväl före som efter loppet.

– Spända axlar, kramp, stelhet… Att cykla tiotals mil är påfrestande för kroppen, något både Vätternrundans deltagare och massörer är väl medvetna om. Därför är vi oerhört stolta över att knyta en ny partner som Hyperice till oss, och därmed kunna erbjuda effektiva och enkla hjälpmedel för att göra resan mot målet så behaglig som möjligt, säger Oskar Sundblad, försäljnings- och marknadschef på Vätternrundan.

För ytterligare information:
Oskar Sundblad, försäljnings- & marknadschef på Vätternrundan, 070-360 14 56
Teodor Lindén, nordisk sälj- & marknadschef på RLVNT Distribution , 076-727 71 15


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern och höstarrangemanget Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad