2019-06-13 09:38Pressmeddelande

Många kändisar i årets Vätternrunda

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd körde för Team Mustasch förra året. I år kör han med ett eget team för strokeforskning. Foto: Petter BlombergTrefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd körde för Team Mustasch förra året. I år kör han med ett eget team för strokeforskning. Foto: Petter Blomberg

Förra året drabbades tidigare skidstjärnan Oskar Svärds pappa Lars-Gunnar av en stroke. På lördag står Oskar på startlinjen till Vätternrundan 300 km för att samla in pengar till förmån för forskning om stroke.
– Idén dök upp förra sommaren och vi ska kämpa för att samla in mycket pengar, säger Oskar.

På fredag, den 14 juni, är det dags för 23 000 cyklister att ge sig iväg på årets stora utmaning, den 30 mil långa cyklingen i Vätternrundan 300 km. En av dem är trefaldige Vasaloppssegraren Oskar Svärd.

– Tanken började gro när jag cyklade med Team Mustasch förra året. Kan man cykla för att samla in pengar till cancerfonden kan man ju göra det till strokeförbundet också, säger han.

Oskar Svärd är ett av de kända namnen i Vätternrundan 300 km i år. Andra kändisar i årets runda är:

Prinsessan Tessy av Luxemburg
Daniel Adams Ray, artist
Stephan Wilson, programledare
Britta Johansson Norgren, skidåkare
Måns Möller, komiker
Fredrika Ek, äventyrare
Fredrik Lindström, skidskytt
Robin Bryntesson, skidåkare
Oskar Svärd, skidåkare
Peja Lindholm, före detta curlingspelare
Anders Olsson, paraidrottare
Brit Stakston, sociala medie-expert
Michel Lafis, f d proffscyklist
Fredrik Kessiakoff, f d proffscyklist
Lasse Beichler, skådespelare


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.