2019-11-27 19:23Pressmeddelande

Premiären av Vätternrundans nya bansträckning lockar många

Starten, VätternrundanFoto: Petter Blomberg

Många vill vara först att cykla premiären av Vätternrundans nya bansträckning. När anmälan till världens största motionslopp på cykel öppnade på onsdagskvällen, blev tre fjärdedelar av platserna bokade – inom en minut.

På onsdagskvällen öppnades anmälan till en av de vackraste och häftigaste utmaningarna man kan ge sig på som motionär. Och det var många som hängde på låset för att knipa en av platserna i Vätternrundan 2020. Inom en minut var tre fjärdedelar av platserna bokade.

För ett par veckor sedan presenterade Vätternrundan en ny bansträckning för den sista delen av loppet. Förändringen görs av säkerhetsskäl, på en sträcka som många cyklister upplevt som otrygg. Den nya bansträckningen innebär att Vätternrundan från och med 2020 blir 315 kilometer, vilket är ungefär en och en halv mil längre än i dag. Men det verkar inte ha påverkat cyklisterna nämnvärt.

- Nej, vi är glada att se att intresset för Vätternrundan fortfarande är jättestort, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Det var hårt tryck när vi öppnade anmälan.

För den som funderar på att genomföra sitt livs utmaning, och vill bli en av de första att cykla Vätternrundans nya bansträckning, finns det dock fortfarande platser kvar.

- Så har det sett ut de senaste åren. Vi märker att människors beteende ändras, man väntar lite längre med att anmäla sig i dag. Och det kan vara så att några vill fundera igenom sitt beslut lite extra, på grund av den nya bansträckningen.

- Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta i vårt fantastiska lopp. Och 2020 har vi ett extra häftigt lopp att erbjuda.

Cykling är en populär motionsform som växer och breddas. Och precis som tidigare år satsar Vätternrundan på att erbjuda något för alla.

- Vi vill ge så många som möjligt en chans att uppleva något av våra lopp under Cykelveckan. Därför fortsätter vi till exempel med Vätternrundan 100 km, där man även kan cykla med elassistans.

- Vi satsar också vidare på MTB-Vättern  som kom tillbaka för ett par år sedan och har blivit en stor succé, säger Gunilla Brynell-Johansson.

På torsdag 28 november klockan 10.00 öppnar anmälan för de resterande platserna i Vätternrundan på Mina Sidor på vatternrundan.se. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km, Halvvättern 150 km och Vätternrundan 100 kilometer.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.

Kontaktpersoner

Gunilla Brynell-Johansson
VD
Gunilla Brynell-Johansson