2019-05-07 08:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Exklusiv förhandslyssning av nya Vätternrundanlåten

Foto: Petter Blomberg/VätternrundanFoto: Petter Blomberg/Vätternrundan

I år blir alla Oslagbara i Vätternrundan. På torsdag släpper Vätternrundan sin egen låt, skriven av Eurovision-aktuella kompositören Jonas Thander och textförfattaren Anna Engh. Klockan 14.00 bjuds media in för en exklusiv förhandslyssning av låten och visning av den nya musikvideon.

Vätternrundan har under flera år haft planer på en egen låt, som en pepp för alla funktionärer och de tiotusentals cyklister som kör något av loppen under Cykelveckan. Och i år blir drömmen verklighet.

Bakom den nya låten står Anna Engh och Jonas Thander, som just nu är högaktuell som en av kompositörerna bakom Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Låten Oslagbara ska spegla upplevelsen, utmaningen och vikten av att sätta mål i livet. Låten lanseras i Vätternrundans podd ”Hjälp, jag ska cykla Vättern!” på torsdagen.

Före lanseringen bjuds media in till en exklusiv förhandslyssning och visning av den helt nya musikvideon. På plats finns Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef för Vätternrundan. Låtskrivaren Jonas Thander deltar på Skype direkt från Tel Aviv.

Tid: Torsdagen den 9 maj klockan 14.00
Plats: Vätternrundans kansli, Bangårdsgatan 3, Motala.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.