2023-05-25 18:20Pressmeddelande

Pressinbjudan: Möt första kvinnan som cyklat Vätternrundan 50 gånger

Birgitta Berglund, första kvinnan som cyklat Vätternrundan 50 gångerFoto: Petter Blomberg/Vätternrundan

Årets cykelvecka i Motala närmar sig. Måndagen den 29 maj bjuder Vätternrundan in till pressträff i samband med att Birgitta Berglund, den första kvinnan som cyklat Vätternrundan 50 gånger, får sitt namn uppsatt på jubileumsskulpturen vid målgången. Under pressträffen kommer Vätternrundan också att berätta om läget kring veckan just nu och presentera årets nyheter.

Det är en liten, unik skara cyklister som har genomfört 50 Vätternrundor, och som belöning får sitt namn ingraverat på jubileumsskulpturen som uppfördes till minne av Vätternrundans 50-årsjubileum. Förra året kom den första kvinnan in i det exklusiva sällskapet, och måndagen den 29 maj får Birgitta Berglund sitt namn uppsatt på skulpturen.

- Det blir den första men inte sista kvinnan, nu hoppas vi att Birgittas bragd inspirerar fler kvinnor, säger Vätternrundans vd Oskar Sundblad.

Vätternrundan bjuder in till pressträff i samband med att plaketten med att Birgitta Berglunds namn sätts upp på skulpturen. Under pressträffen kommer Vätternrundans vd Oskar Sundblad att berätta mer om läget just nu och de största nyheterna inför årets Vätternrunda.

Birgitta Berglund finns själv på plats för att berätta om sina 50 Vätternrundor och sina förväntningar på sitt 51:a lopp i sommar. Vid pressträffen deltar också gamingprofilen Elajjaz, som cyklar Vätternrundan till förmån för Rädda barnen och planerar ett stopp vid gamingfestivalen Dreamhack i Jönköping.

Tid: Måndagen den 29 maj kl. 10.00
Plats: Vätterpromenaden, Motala (framför restaurang Sjöbris)


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad