2019-11-12 14:24Pressmeddelande

Pressinbjudan: Vätternrundan presenterar ny bansträckning

Foto: Micke Fransson/VätternrundanFoto: Micke Fransson/Vätternrundan

Fredagen den 15 november klockan 10.00 bjuder Vätternrundan in till pressträff för att presentera den nya bansträckningen. Pressträffen hålls på Vätternrundans kansli i Motala.

Vätternrundan har under en längre tid övervägt förändringar av olika delar av banan, framför allt vid norra Vättern. Det är en trång del av banan som många deltagare tycker behöver ses över.

I slutet av veckan väntas styrelsen för Vätternrundan fatta beslut om den nya sträckningen. Vätternrundan bjuder därför in till pressträff för att presentera den tänkta bansträckningen, som efter styrelsens beslut ska lämnas vidare till Länsstyrelsen för tillståndsprövning.

På plats finns Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson och marknadschef Ulrika Smith Svenstedt, som presenterar förslaget.

Tid: Fredagen den 15 november klockan 10.00
Plats: Vätternrundans kansli, Bangårdsgatan 3, Motala


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.