2023-03-10 06:05Pressmeddelande

Shimano tillbaka som officiell partner till Vätternrundan

Vätternrundan skrev nyligen ett samarbetsavtal med Shimano – världsledaren på cykelkomponenter och service. Shimanos Service Center på plats på Vätternrundan.

 

Vätternrundan skrev nyligen ett samarbetsavtal med Shimano – världsledaren på cykelkomponenter och service. Med sina 100 Shimano Service Centers nära dig och sin service-by på plats under Cykelveckan i juni, så finns förutsättningar både att förbereda cykeln före loppen och lösa oförutsedda problem, på plats.

- Vätternrundan är en av de viktigaste samlingspunkterna för hela cykelsverige. Och efter några märkliga år med inställda evenemang och nya utmaningar för cykelbranschen, vill vi självklart vara en del av cykelfesten och göra vårt yttersta för att cyklisterna ska få en riktigt bra helhetsupplevelse och upptäcka våra duktiga tekniker, säger Jonas Bjelkmark, Country manager på Shimano Nordic.

Shimano Service Center är ett globalt nätverk av oberoende cykelåterförsäljare som kombinerar den bästa cykelservicen med den senaste tekniken, för att du ska få bästa möjliga service inför cykelsäsongen och dina lopp. Under Cykelveckan kommer Shimano finnas på plats vid start- och målområdet med mekaniker som är certifierade genom Shimano Service Center. Där kommer de att bistå Vätternrundans deltagare med service, kunskap och komponenter , något som Shimano numera också gör för de största proffsloppen, som neutral servicepartner till bland annat Tour de France och La Vuelta.

- Bra service är helt avgörande. Du kommer bara så långt med träningsdisciplin, sömn och kost – om din cykel inte är i lika fin form som du, kan hela satsningen kapsejsa. Vi räknar förstås med att alla kommer till Motala med nyservade cyklar, men skulle något oförutsett inträffa före start, så finns vi där som en extra trygghet, säger Jonas Bjelkmark.

- Vi är glada att Shimano är tillbaka igen. De har en tydlig vision om att realisera drömmar och få till en livsstilsförändring genom enastående cykelprodukter och service. Det är viktigare än någonsin att starka aktörer går samman och utvecklar branschen och folkhälsan tillsammans, avslutar Jessica Nilsson, sponsoransvarig på Vätternrundan.

Här kan du hitta ett Service Center nära dig.

För ytterligare information, kontakta:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig, Vätternrundan, 070-515 58 90
Jonas Bjelkmark, Country Manager, Shimano Nordic, 018-56 16 19

Om Shimano
Shimano, som grundades 1921, har idag försäljningskontor och fabriker över hela världen. Det svenska bolaget, Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland. Shimanos statement, ”To promote health and happiness through the enjoyment of nature and the world around us”. Vi strävar efter att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster som är pålitliga en lång tid framöver.

 

 


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Jessica Nilsson
Sponsringsansvarig
Jessica Nilsson