2021-08-25 12:53Pressmeddelande

Sterisol hygiensäkrar Vätternrundan

Foto: SterisolFoto: Sterisol

Årets efterlängtade upplaga av Vätternrundan 2-5 september hygiensäkras med handdesinfektionsstationer från Sterisol. Detta är en del i arbetet med att göra loppen så smittsäkra och trygga som möjligt för deltagarna.
- Vadstenabaserade Sterisol har sedan 1977 producerat hygien- och hudvårdsprodukter, vilket gör att vi faktiskt kan tillhandahålla närproducerad handdesinfektion under loppen, säger Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan.

- Det känns oerhört bra att kunna erbjuda fysiska lopp igen. Samtidigt har vi gjort en hel del anpassningar för att kunna erbjuda så smittsäkra lopp som möjligt. Våra deltagare kommer alltid i första rummet, säger Oskar Sundblad.

Från start till mål, längs med banan och vid varje depå kommer det att finnas god tillgång till handsprit.

- Målet är att våra deltagare och funktionärer ska kunna känna sig trygga och få några riktigt fina dagar runt Vättern och som ett led i detta har vi i samarbete med Sterisol omkring 300 hygienpunkter längs våra banor, säger Oskar Sundblad.

Sterisol erbjuder en lösning för hudvård som gör att plastförbrukningen är avsevärt mindre i jämförelse med flaskor. Närheten till fabriken gör också att transportsträckorna blir mycket låga.

- Vi är väldigt glada att kunna bidra till hygiensäkerheten vid årets Vätternrundan, och miljöaspekten i att kunna sponsra med närproducerad handdesinfektion känns bra, säger Bo Arberg, vd för Sterisol.

Sterisol har sedan 1977 levererat hudvårds- och hygienprodukter för arbetsplatser och verksamheter. Genom den unika innovationen Sterisol System med lufttäta påsar, kan plastförbrukningen minskas avsevärt samtidigt som den gör det möjligt att erbjuda produkter utan konserveringsmedel. Nästan all tillverkning sker i Sterisolfabriken i Vadstena vid Vätterns kant.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är ett av världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. I Vätternrundans årliga Cykelvecka ingår även loppen Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121 – standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad