2020-01-09 10:08Pressmeddelande

Vätternrundan – i stora bokstäver

Foto: VätternrundanFoto: Vätternrundan

Nu blir Vätternrundan en ännu större del av Motalas stadsbild, varje dag året runt. Från februari möts bilister – och cyklister förstås – av Vätternrundan Arena när de rullar in i eller passerar stan.

Vätternrundan har skrivit avtal med Motala kommun om namnet på multihallen på Medevivägen och tar därmed över namnrättigheterna efter Team Sportia. Från 1 januari och i minst fem år framåt heter idrottsanläggningen Vätternrundan Arena.

- Världens största motionslopp på cykel ska förstås visas upp och det ska synas att det är Motala som är värdstad för det fantastiska världsarrangemanget, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Och läget kan förstås inte vara bättre. Hallen ligger längs med riksväg 50 och tar emot Vätternrundacyklisterna när de bara har ett par kilometer kvar till mål.

På samma sätt blir hallen bland det första bilisterna ser på sin väg in i och ut ur Motala, eller på vägen upp eller ner från bron. Därmed är Vätternrundan tydligt närvarande året runt.

Hallen är dessutom en plats där många deltagare i Vätternrundan väljer att bo före och efter loppet. En plats som skapar gemenskap och sammanhållning, med andra ord.

 - Det känns jätteroligt att kunna visa upp Vätternrundan på det här sättet och förstärka de positiva signaler som namnet redan ger, säger Ulrika Smith Svenstedt.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.