2020-05-28 13:00Pressmeddelande

Vätternrundan laddar för annorlunda cykelfest

Foto: Petter Blomberg/VätternrundanFoto: Petter Blomberg/Vätternrundan

Vätternrundan och de andra loppen under Cykelveckan är inställda. Men veckan den 5-13 juni blir ändå en stor cykelfest över hela landet. Då kör tusentals cyklister Min Vätternrundan – i sina hemtrakter eller hemma i vardagsrummet.

Vätternrundan är bara ett av många motionslopp som har tvingats ställa in i år. Men trots att det inte blir några traditionella lopp med start och mål i Motala, kommer mängder av deltagare ändå att genomföra sin runda.

- När vi tvingades ställa in bestämde vi direkt att hitta alternativ för att människor skulle hålla igång med sin träning, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Genom Min Vätternrundan har våra anmälda deltagare haft ett mål med cyklingen. Nu kan de genomföra sin runda och få medalj för sitt lopp.

Alla som är anmälda till något av Vätternrundans lopp kan genomföra sitt lopp på hemmaplan. Loppets totala distans ska samlas ihop under Cykelveckan den 5-13 juni och registreras hos Vätternrundan.

Många cyklister, både från Sverige och från andra länder, har redan anmält att de vill delta i Min Vätternrundan. Och det kommer att sjuda av cykelaktiviteter under veckan. Exempelvis kommer den digitala träningsplattformen Zwift att ha ett cykelevent fredagen den 12 juni med start 19.30, precis som den vanliga Vätternrundan. Där kan cyklister koppla upp sin trainer i en virtuell miljö och köra tillsammans med andra cyklister över hela världen.

- Men många kommer förstås att köra sitt lopp ute på vägarna där de bor. Och det händer en hel del kul saker under veckan. Vi har en tävling där man kan vinna en följebil med ett eget serviceteam och vi tänker ha olika överraskningar ute i landet som cyklisterna kan stöta på, berättar Oskar Sundblad, marknadschef för Vätternrundan.

Många av aktiviteterna under helgen den 12-13 juni kan följas på webben och i sociala medier.

- Vi ska själva livesända delar av cykelfesten från en studio, där det blir inslag med cyklister från hela landet, säger Oskar Sundblad.

Den 2 juni får samtliga anmälda deltagare i något av Vätternrundans lopp sitt startbevis, som de kan använda för att registrera sitt lopp.

Läs mer om Min Vätternrundan här


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern och höstarrangemanget Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad