2021-04-01 12:15Pressmeddelande

Vätternrundan lanserar virtuell träningsserie

Foto: Micke Fransson/VätternrundanFoto: Micke Fransson/Vätternrundan

På långfredagen startar Minutjakten. En träningsserie av Vätternrundan och RaceONE där deltagarna under en månad kan vinna fina priser.
  – Ett spännande koncept som blir en superbra kickstart på våren inför Vätternrundan och hela cykelsäsongen, säger Marcus Andersson från RaceONE.

Virtuella och digitala lopp har aldrig varit hetare. Med alla restriktioner som pandemin har fört mig sig har sådana utmaningar blivit alltmer populärt. Det har lett fram till RaceONE och Vätternrundans vårsatsning Minutjakten, som startar under påskhelgen.
    – Vi vill alltid uppmuntra till folkhälsa och det här känns som ett bra sätt att peppa i gång träningen inför Cykelveckan – med lite priser som bonus. Det känns också kul att bjuda på lite tävlingsnerv, något som vi som motionsloppsarrangör inte är så van vid, säger Vätternrundans Andreas Andersson.

Fyra deltävlingar i Minutjakten

Träningsserien är uppdelad i fyra deltävlingar, där deltagarna har en vecka på sig att genomföra varje enskild utmaning. Målet är enkelt: att cykla så långt du hinner på en viss tid – som ökar för varje vecka. Från första veckans 50 minuter stegras det till 100 och 150 minuter innan avslutningsveckans 315 minuter.
    Känns siffrorna igen? Jo… det är ju samma som antal kilometer det är i loppen under Cykelveckan.
    – Vi hoppas att det kan sporra fler cyklister än om det hade varit i kilometer. Vi tror verkligen på det här konceptet med en stegrande serie för varje vecka som går. Nu ser vi verkligen fram emot det här, säger Marcus Andersson och fortsätter:
    – En perfekt uppladdning inför Vätternrundan helt enkelt. Att få komma ut själv eller i mindre grupper och samtidigt följa dina cykelvänner runt om i Sverige genom vår följartjänst och community.

Erfaren arrangör

Marcus Andersson vet vad han talar om. Han är initiativtagaren till såväl Coronamilen som Mustaschmilen, två virtuella succéevenemang som arrangerades under 2020.
    – Det ligger verkligen i tiden nu när man inte kan träffas på samma sätt. Att ha gemensamma mål att se fram emot och kunna peppa varandra. Dessutom kan det sänka tröskeln och på så sätt få helt nya målgrupper att anmäla sig till lopp. De som aldrig hade ställt sig på en startlinje annars, men nu kan göra det på hemmaplan utan press.

För mer information om träningsserien Minutjakten, se vatternrundan.se/minutjakten


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern och höstarrangemanget Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson