2018-09-18 10:00Pressmeddelande

Vätternrundan och Stadium förlänger samarbetet

null

Stadium och Vätternrundan förlänger sitt samarbete. Parterna har skrivit ett nytt avtal som sträcker sig fram till 2021. – Stadium riktar sig till bredden, de satsar på barn och unga och de driver ett starkt hållbarhetsarbete. Allt det matchar väldigt bra den syn vi har, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Sedan tre år tillbaka är Stadium exklusiv sport- och retailpartner till Vätternrundan. Samarbetet innebär bland annat att Stadium står för den stora mässbutiken på området under Cykelveckan samt bidrar till olika aktiviteter för besökarna på området – med fokus på barn och ungdomar.

– För oss är det viktigt att våra deltagare kan hitta bra produkter och få kunskap och inspiration, under Cykelveckan och resten av året, säger Gunilla Brynell-Johansson. Stadium har gjort en stor satsning på en fräsch välsorterad butik under Cykelveckan med bra exponering med bra service för alla våra cyklister.
Det nya treårsavtalet innebär att Stadium och Vätternrundan fördjupar och utvecklar samarbetet som ska leda till att inspirera fler människor till ett aktivt liv. Bland annat kommer Vätternrundan att delta i olika aktiviteter i Stadiums butiker under året.

– Stadium är en stor och etablerad partner som matchar Vätternrundans grundvärderingar och vision väldigt väl, säger Gunilla Brynell-Johansson. Vätternrundan är ett arrangemang för de många och Stadium har sitt fokus på breddidrott. De satsar även mycket på barn och unga och tillsammans tittar vi på den yngre målgruppen, bland annat genom konceptet ”Skoj med hoj” som lanserades i somras.

– Dessutom driver Stadium ett bra och aktivt hållbarhetsarbete och hållbarhet är en röd tråd i allt vi gör i Vätternrundan. Så jag ser fram emot tre års fortsatt gott samarbete.

– Det känns verkligen spännande att fortsätta utveckla samarbetet med Vätternrundan, världens största motionscykellopp. Vi är stolta över fortsatt förtroende och ser fram emot att tillsammans inspirera ännu fler människor till ett aktivt liv, säger Patrizia Nilsson”, Sports Marketing Manager Stadium.

För information, vänligen kontakta:
Angelica Larsson, PR och informationsansvarig Stadium, 070–580 39 31, angelica.larsson@stadium.se
Gunilla Brynell-Johansson, vd Vätternrundan, 073-822 32 96, gunilla.brynell@vatternrundan.se

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern arenatävlingen Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Kommunikationsansvarig
Andreas Andersson