2022-04-07 09:00Pressmeddelande

Vätternrundan och Wahoo förlänger samarbetet

Foto: Jeff Thorén/VätternrundanFoto: Jeff Thorén/Vätternrundan

Vätternrundan och sportvarumärket Wahoo förlänger sitt samarbete till och med 2024. Det nya avtalet innebär att Wahoo, som i Norden distribueras av RLVNT Distribution, fortsätter att vara exklusiv partner inom segmentet cykelrelaterade elektroniska produkter till Vätternrundans samtliga lopp.

– Vi ser att uppkopplad träning inomhus under vintermånaderna blir alltmer populärt bland våra deltagare, och då är Wahoos smarta trainers och träningscyklar riktigt bra alternativ. Och under vårens många träningsrundor kan Wahoo verkligen bidra med schysta, lättanvända produkter för att vägleda och följa upp deltagarnas prestationer på sadeln, säger Oskar Sundblad, vd på Vätternrundan.

– Vi är såklart både stolta och väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Vätternrundan, säger Caroline Young, marknadsansvarig för Wahoo hos RLVNT. Vätternrundan är en stor folkfest, en riktig klassiker och dessutom en fantastisk organisation. Nu får vi möjligheten att träffa och kommunicera med fler cyklister, från nybörjare till elit, och jag är säker på att vi kan både inspirera och stötta i deras träning och tävling.

Som en del av samarbetet kommer Wahoo vara delaktiga och engagerade i Vätternrundans förberedande event och aktiviteter. Där kommer Wahoo bidra med träningskunskap, cykelpassion och produkter så som trainers, GPS-cykeldatorer och pulsband. Wahoo kommer även att vara på plats under Cykelveckan för att visa upp produkter, möta cyklister och heja på deltagare.

– Vi ser det fortsatta samarbetet som ett naturligt steg, eftersom Wahoos grund ligger i cykelvärlden samt att de har ett brett produktutbud som passar både motionär och elitmotionär. Wahoos värderingar och kultur har dessutom mycket gemensamt med våra egna. Precis som Vätternrundan arbetar Wahoo för att få fler människor i rörelse och därmed stärka folkhälsan, avslutar Oskar Sundblad.


Om Wahoo:
Wahoo Fitness, som har sin bas i Atlanta USA, har skapat ett ekosystem av sensorer och andra produkter för löpare, cyklister, triathleter och motionärer. Wahoos prisbelönta produktportfölj innehåller KICKR-sortimentet, som består av smarta inomhustrainers med tillbehör, ELEMNT-sortimentet, med cykeldatorer och sportklockor, TICKR-sortimentet med pulsband, dubbelsidiga pedalerna Speedplay samt Wahoo SUF, en mjukvaruplattform för strukturerade träningspass.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad