2021-02-15 14:15Pressmeddelande

Wahoo ny officiell partner till Vätternrundan

Vätternrundan har gjort klart med en ny partner. Nyligen skrevs ett samarbetsavtal med Wahoo, som i Norden distribueras av RLVNT Distribution. Samarbetet innebär att Wahoo blir officiell leverantör av cykelrelaterade elektroniska produkter till Vätternrundans alla lopp.

– Vi är otroligt glada och stolta över att nu bli officiell partner till Vätternrundan, säger Caroline Young, marknadsansvarig för Wahoo hos RLVNT Distribution.

– Det är en fantastisk organisation som verkligen brinner för cykling och som vi har många gemensamma nämnare med. Nu ser vi fram emot att stötta loppet och vara del av arrangemanget både innan, under och efter start. Med Wahoos produkter hoppas vi kunna stötta cyklister, oavsett nivå, i både inomhusträning och utomhusträning i deras förberedelser inför loppet, avslutar Young.

Som en del av samarbetet kommer Wahoo vara delaktiga och engagerade i Vätternrundans förberedande event och aktiviteter. Där kommer Wahoo bidra med träningskunskap, cykelpassion och produkter så som trainers, GPS-cykeldatorer och pulsband. Wahoo kommer även vara på plats under Cykelveckan för att visa upp produkter, möta cyklister och heja på deltagare.

– Vi ser samarbetet som ett naturligt steg, eftersom Wahoos grund ligger i cykelvärlden samt att de har ett brett produktutbud som passar både motionär och elitmotionär. Wahoos värderingar och kultur har dessutom mycket gemensamt med våra egna. Precis som Vätternrundan arbetar Wahoo för att få fler människor i rörelse och därmed stärka folkhälsan, säger Oskar Sundblad, försäljnings- och marknadschef på Vätternrundan.

För ytterligare information:
Oskar Sundblad, försäljnings- & marknadschef Vätternrundan, 070-360 14 56
Caroline Young, marknadsansvarig Wahoo hos RLVNT Distribution, 076-393 51 11


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern, Minivättern och höstarrangemanget Vättern Bike Games. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Oskar Sundblad
VD
Oskar Sundblad