2023-06-26 05:05Pressmeddelande

Shimano ger cyklisterna service även 2024

Avtalet signades på plats under Vätternrundan.På bilden från vänster, Oskar Sundblad VD Vätternrundan, Jessica Nilsson sponsringsansvarig Vätternrundan, Jonas Bjelkmark, Nordic Commercial Manager, Shimano Nordic.

Under Vätternrundan 315 km, som kördes den 16–17 juni, tecknade Vätternrundan och Shimano avtal om samarbete i ännu ett år. – Vätternrundan är en folkfest och en samlingspunkt för så många cyklister, och ännu fler i Sverige och världen borde få uppleva loppet. Vi vill vara med och utveckla arrangemanget för framtiden, säger Jonas Bjelkmark, Country manager på Shimano Nordic.

Shimano Service Center är ett globalt nätverk av oberoende cykelåterförsäljare som kombinerar cykelservice med den senaste tekniken. Under Cykelveckan fanns Shimano på plats vid start- och målområdet i Motala, med mekaniker som är certifierade genom Shimano Service Center. De hjälpte deltagarna med cykelservice och hanterade flera hundra cyklar under helgen.

- Det är extra kul att serva under den här typen av arrangemang, där du möter alla typer av cyklister från världens alla hörn. Vi fick bland annat in en cykel i väska. Den deltagaren kom från Indien och skulle starta 20 minuter senare. Det var svettigt men det gick, säger Jonas Bjelkmark med ett leende.

Vätternrundan och Shimano har haft ett mångårigt samarbete som nu alltså har förlängts ytterligare ett år.

- Shimano är en strategiskt viktig partner för oss på flera olika sätt, inte minst med deras specifika kunskap inom cykling. Shimanos service är enormt uppskattad av våra deltagare, menar Oskar Sundblad, vd på Vätternrundan.

När Shimano inte stöttar Vätternrundans deltagare med service, kunskap och komponenter, finns de bland annat med som neutral servicepartner på de största proffsloppen som Tour de France och La Vuelta. Shimano Service Center finns på cykelbutiker över hela Sverige, där man kan förbereda cykeln inför sommarens cykelsemester eller motionslopp https://www.shimanoservicecenter.com/se/

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig, Vätternrundan, 070-515 58 90
Jonas Bjelkmark, Nordic Commercial Manager, Shimano Nordic, 018-56 16 19

Om Shimano
Shimano, som grundades 1921, har idag försäljningskontor och fabriker över hela världen. Det svenska bolaget, Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland. Shimanos statement, ”To promote health and happiness through the enjoyment of nature and the world around us”. Vi strävar efter att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster som är pålitliga en lång tid framöver.

 


Om Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.


Kontaktpersoner

Jessica Nilsson
Sponsringsansvarig
Jessica Nilsson