2019-04-09 06:00Pressmeddelande

Vätternrundan och Craft förlänger samarbetet

Vätternrundan och sportvarumärket Craft förlänger sitt samarbete. Det nya femårsavtalet innebär att Craft fortsätter att vara exklusiv partner inom segmentet textila produkter sport fritid till Vätternrundans samtliga lopp.Vätternrundan och sportvarumärket Craft förlänger sitt samarbete. Det nya femårsavtalet innebär att Craft fortsätter att vara exklusiv partner inom segmentet textila produkter sport fritid till Vätternrundans samtliga lopp.

Vätternrundan och sportvarumärket Craft förlänger sitt samarbete till och med 2024. Det nya femårsavtalet innebär att Craft fortsätter att vara exklusiv partner inom segmentet textila produkter sport fritid till Vätternrundans samtliga lopp.

- Vätternrundan är stolta och glada över det nya avtalet med Craft, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef och sponsoransvarig på Vätternrundan.

- Craft är ett svenskt anrikt ledande sportvarumärke, som precis som vi har både vardagsidrottaren och elitidrottaren som sin målgrupp. Det gjorde det till ett naturligt val för oss att fortsätta jobba med företaget. Tillsammans ska vi varje år ta fram en kollektion med cykelkläder, t-shirtar för funktionärer och personalkläder. Men vi tittar också på nya spännande områden med framtida bryggor mellan den digitala träningsvärlden och den verkliga.

Samarbetet innebär att Craft fortsätter att vara officiell partner till Vätternrundan samt sponsor av Halvvättern, Tjejvättern, MTB-Vättern och Vätternrundan 100 km. Det innebär dessutom att Craft är branschexklusiv sponsor inom segment textila produkter sport fritid till Vätternrundans samtliga lopp, det vill säga Vätternrundan 300 km, Tjejvättern, Halvvättern, MTB-Vättern och Vätternrundan 100 km.

- Cykel är en av våra huvudsporter och samarbetet med Vätternrundan ger oss mycket bra möjligheter att öka närvaron och bygga vårt varumärke inom denna växande sport. Det känns fantastiskt att vi under de kommande fem åren kommer att fortsätta vara en del av ett av Sveriges största idrottsevenemang, säger Crafts vd Stefan Persson. 

Avtalsperioden löper från från 2019 till 2024. 

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör.


Om Vätternrundan

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.